一直以黎都好鍾意嘗試唔同嘅飲食文化,尤其喺openrice見到對於荷里活冰室嘅好評如潮!咁我就同男朋友一齊嚟試吓。一入門,就即刻發現到呢間位於旺角嘅茶餐廳充滿咗香港特色。裏邊嘅氛圍就好似喺屋企咁舒服,有種好濃嘅香港風情🤩🇭🇰🍽️。好係而家興打卡果d!試下「大切豬扒配炒滑蛋」,個豬扒煮得啱啱好,邊邊煎得微焦,但係裏面就好多汁,喺呢度你絕對唔會失望!你一咬落去,口感脆得剛剛好,裡面那順滑的滑蛋立刻在口中融化。好開胃,又好味,我個男朋友都話,呢個餐一定要打卡先💏🥪❗除左豬扒,我哋仲試咗「香辣菜圃五香肉丁米粉(小辣)配炒滑蛋」。個米粉食得出米嘅香味,配合五香肉丁嘅鹹香,加上蛋蛋,實在太美味了,每一口都充滿驚喜。同埋,我呀男朋友都讚好🥰🍜👌。仲要d加左菜圃,超超超惹味,大加分,係好夾既味!至於呢間店嘅服務就更加出色,無論係裝修定係服務員都好有專業嘅樣子,仲會耐心講解每一款菜色,我哋就好放心食。無論係性價比定係味道,荷里活冰室都絕對係我哋心中嘅第一選擇。最後我想講,無論你想享受晨早嘅港式早餐定係下晝嘅港式午餐,都可以喺呢度滿足你嘅味蕾。