想食港式美食嘅時候,就要試吓荷里活冰室,坐得十分舒服,加上燈光光猛,整個環境都好有feel。最先送上嚟既係芝士焗豬扒飯⬅️,豬扒滋味豐富,芝士的香味及焗的口感足以滿足你的味蕾。整個豬扒都好扎實,口感豐富,好容易咬,實在好正呀👍🏽!接著就係西檬雞配白飯⬅️。 雞嘅肉質Q彈,無論是香氣還是口感,都絕對係頂級。西檸的酸甜,與鮮嫩的雞腿完美地融合在一起,令人食得好開胃😋。紅豆冰⬅️的口感沉實入味,紅豆煮得剛好,甜度也適适,上面鋪上滿滿的冰磚,入口即化,每一口都充滿了驚喜👍🏽👍🏽👍🏽!仲要介紹下荷里活冰室嘅雜果冰⬅️,飽滿的果粒配上超涼爽既冰粒,每一口都有不同的口感,會令你越食越有味😁。呢度嘅食物量足味美,加上佢嘅環境舒適。下次再嚟長沙灣,我一定會再次選擇荷里活冰室💪🏽。