2024-04-25
$219/ 2道蟶霸8種吃法菜式🐚 蔥姜炒蟶子一碟都幾多,隻隻都好肥好厚肉,而且蟶子好鮮甜,個蔥姜岩岩好唔會搶晒啲鮮味🥣 莆田農家蟶溜湯好鮮甜嘅蟶子湯,啲哆頭蟶好多好足料,隻隻都好肥好有肉,啖啖肉,個湯仲有啲蛋花,蕃茄🍅同埋荷蘭豆,比較清甜😋🦐蝦苗拌頭水紫菜 $58係一個涼拌咁嘅前菜,酸酸地甜甜地幾開胃,仲有啲白色嘅蝦米仔,幾香口又帶啲鮮味🥠黃金荷葉包 $38/1片個刈包係炸過好似炸饅頭咁,拎起手嘅時候仲好辣手,上枱仲會勁細心有埋手套俾你用手食🧤刈包雖然炸到外皮脆但完全唔會有炸油味👍🏻入邊仲好軟熟,夾住啲洋蔥同埋肉絲一齊食夠惹味🤩🧆莆田荔枝肉 $98個味同咕嚕肉幾似,值得讚嘅係我拆完隻蟹擺到凍晒食都仲勁脆👍🏻 個肉夠軟淋🥬馬來風光炒通菜 $88有啲似蝦醬炒通菜,份量好多,叫咁細碟兩個人都食唔晒🙈 炒得好入味🥣建蓮雪耳湯 $48最後仲有一人一碗糖水,喉嚨乾乾地,呢個雪耳糖水夠晒滋潤,入邊有蓮子同雪耳好清甜
🐚 蔥姜炒蟶子
🥣 莆田農家蟶溜湯