莆田海蠣節莆田常常有季節限定菜式,今次見佢哋推出咗海蠣節,有6️⃣款唔同嘅做法,仲可以以特價$209揀兩款海蠣菜式,好抵食㗎,於是便入嚟YOHO Mall試吓餐廳座位寬躺,侍應奉上前菜及菊花茶,並向我們介紹菜單:⭐️福建海蠣煎🦪有啲似我哋平時食嘅𧐢餅咁,海麗蠣比較大粒啲,啖啖𧐢仔夠新鮮夠多,蛋餅煎得香脆可口,配搭有蝦醬嘅辣椒醬一齊食特別惹味👍🏻⭐️鹹香黃花魚🐟淡淡的花椒香味,黃花魚已去骨及切細件,炸得鬆脆香口⭐️福州風味紅糟雞🐔紅糟雞做得非常入味,原來係以先腌後焗嘅烹調方法,汁濃味香⭐️椒鹽豬手🐷呢款菜式我每次嚟都一定會點,經過8小時的烹調功夫,把肥肉全溶解,豬手炸得外層非常脆皮,皮下夾住滿滿的膠原蛋白,熱辣辣入口非常好味😋⭐️鮮貝燴絲瓜絲瓜浸滿上湯的味道,口感又淋又滑,配上鮮貝,清甜味道⭐️砂鍋黃花魚湯🥣魚湯燉出奶白色,配上豆腐,鮮魚味突出,非常鮮甜
莆田海蠣節

餐廳座位寬躺,侍應奉上前菜及菊花茶,並向我們介紹菜單:

⭐️福建海蠣煎🦪

⭐️鹹香黃花魚🐟
淡淡的花椒香味,黃花魚已去骨及切細件,炸得鬆脆香口

⭐️福州風味紅糟雞🐔
紅糟雞做得非常入味,原來係以先腌後焗嘅烹調方法,汁濃味香

⭐️椒鹽豬手🐷

⭐️鮮貝燴絲瓜
絲瓜浸滿上湯的味道,口感又淋又滑,配上鮮貝,清甜味道

⭐️砂鍋黃花魚湯🥣
魚湯燉出奶白色,配上豆腐,鮮魚味突出,非常鮮甜

2023-02-25
$300 (Lunch)