從來越式牛肉很好吃,因為唔靭易咬,不過並不是間間都整得好食,今次呢個米紙卷做得不錯~切半既時候,完全感受到佢有幾足料~牛肉啦、蘿蔔絲、米粉、青瓜等,點埋個越南魚露好正點!因為我鍾意米紙的咬感所以包多幾層無緊要,但喜歡皮薄的話應該會覺得呢個包得太多round太厚。春卷好味!不會太油膩,也很足料~加埋個大蜆湯一同品嚐剛刀,湯很鮮甜,兩者很夾牛油蒜蓉雞翼,啲牛油呢?我只係食到炸蒜蓉雞翼的味道⋯⋯主菜咖哩同燜牛腩都到火候,咖哩好多料喔~配個脆脆的法包確不錯~呢碟野其實真心好食,因為我鍾意食咕嚕肉,而佢又用酸酸甜甜既汁去炒,所以我係食左好多粒架重點係,佢個牛一啲都唔靭!你知啦,我懶咬野⋯呢個配飯絶對一流!👍🏻粟米椰汁糯米
牛油蒜蓉雞翼
牛油蒜蓉雞翼,啲牛油呢?我只係食到炸蒜蓉雞翼的味道⋯⋯
粟米椰汁糯米
Type of Meal