2020-10-27 829 views
依間餐廳除左有得食野,仲有傢俬買,好似仲有個Workshop可以做木工添。不過食野位置好少,而且周末無得訂位,只可walk-in,我地果日就等左20-30分鐘左右。餐廳Menu會定期轉,所以每次黎食都好大機會可以試到唔同既野。望到個Menu覺得啲菜式都幾特別,不過都好驚個配搭會好怪會唔好食。🌱鯷魚乳酪青提扁意粉 $118依個意粉望落去好Fresh,就咁食啲意粉唔覺得有乳酪味,要配合埋鯷魚/ 青提/ 芝士先食得出有味。我覺得依個意炒配搭好奇怪,完全唔覺得好味,雖然配搭係新鮮,但係食落去好似幾件事分開曬咁,啲味好唔夾。🌱味增南瓜豬肉碎大碌竹意粉$128開頭睇個名完全估唔到咩叫大碌竹係咩意思,但係黎到見到個意粉好似四條水管合併一齊咁樣。個意粉皮好厚好韌,口感好差,個南瓜味好淡,雖然依個意粉配搭無咩大問題,但味道就十分一般。🌱大蝦牛油果卷餅 $78呢個卷餅入邊好足料,有幾隻大蝦,而牛油果同大蝦都好夾。加上卷餅個皮好薄唔會太厚,食落去整體唔錯。🌱 波爾多可麗露 $35本來想試其他蛋糕,但係發現賣相唔太吸引,最後就試左依個。可能因為冇特別期望,反而依個甜品有啲驚喜。睇落去似係蛋糕,但係切開發現個皮

🌱鯷魚乳酪青提扁意粉 $118
鯷魚乳酪青提扁意粉

🌱味增南瓜豬肉碎大碌竹意粉$128
味增南瓜豬肉碎大碌竹意粉

🌱大蝦牛油果卷餅 $78
大蝦牛油果卷餅

🌱 波爾多可麗露 $35
波爾多可麗露

本來想試其他蛋糕,但係發現賣相唔太吸引,最後就試左依個。可能因為冇特別期望,反而依個甜品有啲驚喜。睇落去似係蛋糕,但係切開發現個皮係脆既,食落去有啲似焦糖味,但係又唔會太甜,而且依款蛋糕平時比較少見,可以一試👍🏻👍🏻
  • 波爾多可麗露