2017-10-26
坑口 Gateway 有唔少餐廳,黎 Xoxo Lab Cafe 食野,一來韓式加西餐既元素已經大衆容易接受。二來性價比高,人均一百零就可以又飲又食。XOXO 位置好便利,一上扶手電梯已經睇到。粉藍色既裝修,中性得黎,又有少少童話世界 feel. 所以就算男仔陪女朋友來,都唔會覺得尷尬。之前同個女仔去一啲全店粉紅色嘅公主鋪頭,其實真係坐得好唔自然。所有promotion 都show 喺唔同既 broad. 一目瞭然。仲有會員優惠添。打開Menu ,一見到呢個抱泡飯,就好想試下,甘得意又誇張,唔好話女仔,我係男仔見到都好想食,二話不說,即刻叫咗個海鮮三文魚抱泡飯試吓。海鮮三文魚抱泡飯 138元呢個抱泡飯要焗20分鐘,一上場我哋都好心急想食,但係一時之間都唔知係邊度落手。唯有殘忍地用叉篤爆個泡泡。。。。三文魚飯份量幾多,都夠兩人食,整體來說,幾好味。鐵板芝士燒牛肋骨 128元芝士控一定會好鍾意呢個鐵板芝士燒牛肋。滿滿既芝士團做底,每次食都好似麥芽糖咁,將芝士拉到成呎遠,睇到芝士半溶狀態,好滿足!呢碟菜既重點唔單只係芝士,個牛肋骨都係好好味,醬汁醃到入晒味,牛肉亦非常柔軟,附送的餅,就係用
XOXO 位置好便利,一上扶手電梯已經睇到。
海鮮三文魚抱泡飯 138元
唯有殘忍地用叉篤爆個泡泡。。。。
三文魚飯份量幾多,都夠兩人食,整體來說,幾好味。
鐵板芝士燒牛肋骨 128元
芝士控一定會好鍾意呢個鐵板芝士燒牛肋。
呢碟菜既重點唔單只係芝士,個牛肋骨都係好好味,醬汁醃到入晒味,牛肉亦非常柔軟,附送的餅,就係用黎點汁食。
茉香珍珠奶茶 29元
呢個茉香珍珠奶茶我都覺得好中意。糖水係分開上嘅,要幾甜,自由搞定。
茉香味令人 relax. 珍珠又夠多,飲曬已經飽飽了!