2017-05-03 476 views
Wired Cafe食物嘅特色之處我覺得係啲食材配搭獨特, 當中有驚喜鍾意嘅, 亦有一般般嘅, 不過我都幾欣賞佢地創新嘅配搭.沖繩塔可飯 ($92), 有牛肉粒、牛油果、蕃茄粒、杏仁片、脆米、半熟蛋、芝士碎... 睇落材料配搭有啲雜, 再加埋放喺一邊大大塊嘅沙律菜, 都唔知應該跟配料一齊撈埋飯嚟食好, 定係分開食🤔 雖然情況係咁, 但實情係幾好食, 味道豐富之餘又好夾!! Beef & Cheese Sandwich ($78), 由熱狗腸變為牛肉, 再灑芝士喺面烘焗, 味道好濃郁, 但有些少飽滯.本來個dish係配薯片, 但冇哂所以改為薯角, 呢個薯角真係扣哂分!! 個薯角外層炸得好厚, 食到嘅唔係薯仔而係好濃厚油嘅味 😑而呢度嘅飲品有些少貴, 叫咗杯凍檸茶都要$42, 雖然size 係比一般大, 不過匯豐信用卡有8折, 計落就同一般連鎖餐廳差唔多, 鍾意新嘗試嘅朋友可以諗諗!

沖繩塔可飯
Beef & Cheese Sandwich
$100 (Lunch)
沖繩塔可飯