2022-12-12 466 views
係人都知我鍾意食包架啦~~😌今日就黎到香港仔留低啲腳毛仔🦵🏻呢到係我收藏已久既小店利用近漁港既優勢 用新鮮海鮮做餡🍔所以今次burger唔係食牛啦😋不過唔知係咪太有期望😦搞到我都有啲失望✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎⍥ Wasabi 吉列墨魚漢堡 ❙ $98期間限定!櫻桃小嘴既我一啖咬唔晒🫦配料其實只有墨魚餅及沙律菜,但依然份量十足,因為吉列墨魚超厚!!🤩目測至少有2cm厚度!!係由頭到尾都食到每款餡料,又juicy又有咬口,幾好味!😗如果芥末醬均勻啲一定會更好。⍥ 黑松露醬沙巴龍躉漢堡 ❙ $92其實係衝住呢個包而黎,最特別唔係用急凍魚柳,而係用上沙巴龍躉,成件事high class左又有誠意左😝熱焫焫上手期待到口水都流。第一啖厚厚既餡覺得好豐富,好似ok wor,問題黎啦🤨由於不規則既龍躉肉有厚有薄,一開始食係好有存在感,食下食下愈來愈薄,食下食下無左舊魚既??😨omg變左菜漢堡??黑松露醬又搽唔勻!唉🙄🙄食到好唔開心,最後另一半知我鍾意食墨魚burger多啲所以同我換左,真係非常唔ok🥴⍥ 地寶魚薯條 ❙ $40睇個名以為係用地寶魚做成薯條咁拎去炸,原來係薯條灑上地寶魚粉
係人都知我鍾意食包架啦~~
😌今日就黎到香港仔留低啲腳毛仔🦵🏻

✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎

⍥ Wasabi 吉列墨魚漢堡 ❙ $98

⍥ 黑松露醬沙巴龍躉漢堡 ❙ $92

⍥ 地寶魚薯條 ❙ $40
睇個名以為係用地寶魚做成薯條咁拎去炸,原來係薯條灑上地寶魚粉😅值得同唯一讚既係薯條熱焫焫,唔係激脆路線,微脆內裡保持軟稔,矜貴既地寶魚粉唔多🥲即使有既味道都唔濃,最後都係點茄汁😕普通薯條其實都係$25咋⋯⋯