旺角西洋菜街食店林立,星期日晚行完金魚街之後黎菜街醫肚,行過呢間山東小城,以為食D古怪山東菜,其實原來主打北方手打餃子,仲有我喜愛嘅羊肉餃子添,於是入去啦,晚上8點15分左右,全店坐滿人,座位不多,等了一陣有位!我哋點左主菜砂鍋雲吞雞、砂鍋酸菜魚、羊肉餡餅、紅燒牛肋肉。砂鍋雲吞雞-冇諗過咁大鍋,有六大粒雲吞每粒大過乒乓波,白切雞肉非常嫩滑,雞皮油光飽滿食咗兩粒雲吞之後開始飽飽地!砂鍋酸菜魚-份量不少,好足料,魚片有好多片,而且都好嫩滑冇腥味😋😋配有粉條羊肉餡餅-熱辣辣上枱,餅皮煎得好香脆,餡料好juicy, 咬落爆汁😋,一定要趁熱食紅燒牛肉-是小食,牛腩炆得好腍,同牛腩麵D牛腩味道差唔多😋加埋特飲:百香果疏打、龍眼冬瓜蜜🍹是日晚餐食到飽飽!本來想食餃子,太飽食唔落,下次再嚟試佢出名餃子吧!佢有晚市套餐,$5x-$7x, 加$1x 追加小食。旺角食嘢呢個價位確係抵啦!味道性價比環境服務

我哋點左主菜砂鍋雲吞雞、砂鍋酸菜魚、羊肉餡餅、紅燒牛肋肉。

食咗兩粒雲吞之後開始飽飽地!

紅燒牛肉-是小食,牛腩炆得好腍,同牛腩麵D牛腩味道差唔多😋

加埋特飲:百香果疏打、龍眼冬瓜蜜🍹

性價比

2024-09-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 京蔥羊肉餡餅
  • 砂鍋雲吞雞