2023-12-11
Amico 1980 嘅華麗大轉身經過裝修後,火速成為旺角人氣熱店粉紅店面已經好吸眼球2層設計各有特色,同樣有超多打卡位翻修後定價唔進取,難怪閒日晚市都咁人頭湧湧加拿大豬鞍扒($128)豬鞍好厚身,豬鞍幾juicy唔乾柴好鍾意配搭嘅蘋果蓉,清新減膩之餘仲同豬鞍好夾龍蝦汁蟹肉意粉($108)醬汁龍蝦味好重,唔會太濃稠,所以食落唔會秒膩;蟹肉份量好多,啖啖都食到蟹肉,質素好有水準水牛城雞翼($62)雞翼醬汁調得幾好,酸酸辣辣幾惹味香脆紐約薯條($58)加配左黑松露醬,大推個醬,令薯條大加分!薯條係好似手指餅咁闊身,外層香脆裡面超級綿密,係近期食過最高質椰林飄香($38)同想像中嘅味道一樣,椰子味幾濃,好清爽Tiramisu Latte($48)層次擺盤好靚,咬口手指餅再飲啖咖啡,又真係有tiramisu 感覺·朱古力雪糕mocha 超邪惡嘅朱古力特飲,朱古力味超濃草莓牛乳蛋糕($68)賣相好少女心,蛋糕好輕身,同裡面忌廉芝士形成對比,口感好豐富髒髒海鹽奶蓋可頌($58)最近人氣既圓軲轆可頌,超可愛嘅造型可以沾下面朱古力醬一齊食,滋味度加倍
經過裝修後,火速成為旺角人氣熱店
粉紅店面已經好吸眼球
2層設計各有特色,同樣有超多打卡位
翻修後定價唔進取,難怪閒日晚市都咁人頭湧湧
加拿大豬鞍扒($128)
豬鞍好厚身,豬鞍幾juicy唔乾柴
好鍾意配搭嘅蘋果蓉,清新減膩之餘仲同豬鞍好夾
龍蝦汁蟹肉意粉($108)
水牛城雞翼($62)
雞翼醬汁調得幾好,酸酸辣辣幾惹味
香脆紐約薯條($58)
加配左黑松露醬,大推個醬,令薯條大加分!
椰林飄香($38)
同想像中嘅味道一樣,椰子味幾濃,好清爽
Tiramisu Latte($48)
朱古力雪糕mocha
超邪惡嘅朱古力特飲,朱古力味超濃
草莓牛乳蛋糕($68)
髒髒海鹽奶蓋可頌($58)
最近人氣既圓軲轆可頌,超可愛嘅造型
可以沾下面朱古力醬一齊食,滋味度加倍