2023-02-10 1296 views
朋友新居入伙,house warming完,跟住佢搵好嘢食。去到呢間傳說中嘅英式典雅餐廳,環境裝修真係靚到不得了,座位寬敞,具氣派,令人仿如置身於歐洲古堡一樣。因為唔算太肚餓,所以唔揀套餐,每人揀d自己鍾意食嘅,再開心share 。朋友最愛Risotto,我就最愛甜品crumble。🍛黑松露鮮蝦意大利飯十分欣賞Risotto的彈牙有咬口,每粒飯都充滿黑松露香味,又滑又creamy 。要特別一提鮮蝦,肉質彈牙鮮味,仲要有6大隻,大滿足。🥩🥔西班牙黑毛豬柳配薯容豬柳鬆軟肉厚,要控制好火候才做到中間肉色粉嫩,炭烤令肉質有多一份炭香味。沙律簡單新鮮,減輕了豬柳肉的肥膩感覺,加上超好味嘅薯蓉,食得出唔係用粉開,因為裡面有咬口嘅小薯粒,仲有滿滿嘅牛油香味。🥧玉桂黑梅蘋果金寶配雲呢拿雪糕必點嘅甜品👍。玉桂同蘋果本身已經係絕配,加埋黑梅,呢個甜品就更多一份清新感覺;而雲呢拿雪糕加混和蘋果金寶一齊食,簡直係神之美食。超滿足嘅一天,喺咁華麗嘅環境與友談心,同時欣賞美景,共晉晚餐,超正。餐廳仲有室外位置,歡迎帶埋主子一齊用餐,寵物友善大推。

🍛黑松露鮮蝦意大利飯

🥩🥔西班牙黑毛豬柳配薯容

🥧玉桂黑梅蘋果金寶配雲呢拿雪糕

餐廳仲有室外位置,歡迎帶埋主子一齊用餐,寵物友善大推。
Type of Meal
Dinner