(Non-member)
2008-05-17 33 views
長長的萫薯包已經唔係第一次吃. $16, 大大個, 相對好似抵食一點.昨日去ifc修完眉, 就順便去買個萫薯包, 當今天lunch吃. 遇上just baked, 所以有好多. 今日食之前叮番熱, 優質食材所造的面包當然係唔同的, 不論面包的香味和口感, 以至蕃薯的質素都係令人好滿足. $16 一個包其實真係值. $16 一個用日本製法和日本食材的日式面包 其實好抵. 在日本, 230yen(~$16) 根本買唔都一個比較豐富或有點花款的包, 最起碼都要298yen, 即大約$20. 但每次去到日本, 我都唔會吝嗇, 應該話係忍唔住面包的引誘, 一見到面包店, 就要走入去幫襯, 或特登留肚吃面包.
$16 (Other)