2021-08-18 179 views
ℂ𝕒𝕦𝕤𝕖𝕨𝕒𝕪 𝔹𝕒𝕪 𝕀𝕫𝕒𝕜𝕒𝕪𝕒行完Donki 行完Sogo,點都要食返餐日本嘢先似去咗旅行嘅🤣餐廳隱身喺大廈地庫入邊,沿住樓梯行落去就會去到呢間居酒屋🏮裝修以木色系為主,仲可以一邊聽住日文歌一邊食嘢。係日本居酒屋嘅感覺餐廳安排我哋坐裝修成小草屋嘅卡位,可能係book咗位嘅好處=) ▪️季節刺身盛 (九點盛)鯖魚、銀鱈魚、黑目鯛、真鯛、大拖羅、象拔蚌、牡丹蝦、帶子、生蠔刺身全部都係厚切輕輕火炙過嘅銀鱈魚,油香十足同埋好爽口彈牙。金目鯛同真鯛都係鮮甜好食大拖羅咬落口甘香帶油脂又唔會過膩,帶子厚肉得嚟鮮甜,生蠔係法國蠔 味濃帶海水味,牡丹蝦鮮甜彈牙▪️明太子蟹肉醬焗蠔肉磨菇批鋪咗勁多明太子蟹同肉醬,入邊就包住咗蠔肉,切落去勁多汁勁Juicy▪️串燒類〰️燒雞腎爽脆,加埋餐廳秘製柚子辣醬,微酸帶辣咁,好惹味!〰️地雞串雞肉:燒得香口,嫩滑多汁〰️汁燒雞肉丸:醬汁惹味juicy〰️醬味燒墨魚咀:墨魚咀口感爽脆加埋都係好惹味〰️串燒甜薯:質感軟腍甜甜地〰️燒原條日本栗米:牛油同大量蒜蓉而成,粒粒都食到濃郁嘅牛油蒜味, 好邪惡
ℂ𝕒𝕦𝕤𝕖𝕨𝕒𝕪 𝔹𝕒𝕪 𝕀𝕫𝕒𝕜𝕒𝕪𝕒

▪️季節刺身盛 (九點盛)

刺身全部都係厚切

▪️明太子蟹肉醬焗蠔肉磨菇批

▪️串燒類
〰️燒雞腎爽脆,加埋餐廳秘製柚子辣醬,微酸帶辣咁,好惹味!
〰️地雞串雞肉:燒得香口,嫩滑多汁
〰️汁燒雞肉丸:醬汁惹味juicy
〰️醬味燒墨魚咀:墨魚咀口感爽脆加埋都係好惹味