2022-05-14 878 views
琴晚打邊爐有驚喜👍🏻我哋一行三個人訂咗枱,上到去即刻可以入座。呢間店唔算好大,但座位都算幾寬落,仲有卡位。我哋只係點最基本的A餐都已經有好多野食。前菜韓式炸雞(粒) 熱辣辣香脆的一口雞粒,有少少醬汁在面配搭,唔錯。小食便當 有黃金魚皮、沙律、枝豆、燒汁雞肉串、迷你紫薯,整體都係正常,黃金魚皮睇落咸蛋黃唔算好多但食落口好香,浸一浸湯更好食,唔知係自己整定買貨呢~火鍋一人一鍋湯底有5款,今次我哋揀咗花膠雞湯和牛乳湯,都好好味,花膠有我手掌心咁大(大概一包袋裝紙巾咁),一直煲到差唔多最尾先食又軟又滑🤤 牛乳湯都真係牛奶,不過會好容易滾,要小心控制溫度。特級雪花牛板腱 肉質如圖,差唔多每一板都係咁樣,牛味濃,好食~日本豚肉 第一板有少少鞋,但之後的豚肉都唔錯,正常~海鮮拼盤 有蝦、扇貝、鮑魚仔、魚片、蜆,整體黎講都鮮甜(同行朋友講因為我冇食蝦😂) 海鮮已經清乾淨哂腸等等,鮑魚同蜆仔鮮甜好食,扇貝我朋友覺得鮮甜,但我可能放得太耐先食,我覺得mamaday...btw魚片好好食,又軟又滑又冇骨!店內飲品種類好多,除咗汽水、檸檬茶,仲有啲比較養生的例如洛神花茶、檸檬薏米水等等,雪櫃又有蔬菜盤、自選蔬
琴晚打邊爐有驚喜👍🏻

前菜

火鍋
日本豚肉 第一板有少少鞋,但之後的豚肉都唔錯,正常~

店內飲品種類好多,除咗汽水、檸檬茶,仲有啲比較養生的例如洛神花茶、檸檬薏米水等等,雪櫃又有蔬菜盤、自選蔬菜bar、韓國M字頭生果雪條,仲有“茶湯飯”(冇試,太飽了)

呢間真係會推薦👍🏻價錢同出面啲集團差唔多,但野食又多,服務生態度都好友善同helpful,最緊要唔洗等位😂
最想食小食便當
海鮮拼盤
美顏花膠湯
特級牛板腱
日本豚肉
2022-05-13
$273 (Dinner)
最想食小食便當
海鮮拼盤