2017-10-27
以為好幸運訂到檯食飯,一行4人。首先訂左都要坐門口位,都唔緊要,坐低左一陣話有張安排到一張入少少既位,諗住都唔錯啦。但原來係惡夢開始。我地叫左兩個前菜,三個主菜 。但竟然係由落單到上第一個餐前包已經相隔20分鐘。上第一,二樣前菜相隔45分鐘,上第一,二樣主菜共用了60分鐘。第三樣主菜已經過了1小時10分。以為落漏單,問個女侍應,佢話落單唔係佢,要check下。隔左一陣,冇反應,再問。女侍應都係話未知,再隔左一陣。有位淺藍色衫男經理問咩事,我同佢講已經等左個幾鐘,如果冇落單就算。我都未講完就已經走左,真係離譜。唔好意思都冇句,個樣仲好似係我地問題。好話等左個幾鐘係我問題 。見到附近都冇咩客,見住入左一行6人的外國人,由叫野食都食完。而我地就咩都冇得食,仲好似係我地問題。難聽講句,侍應服務仲好過淺藍色衫經理。食物方面,要5成熟俾7成熟,食物唔算熱,全部都變得細碟晒。而最後上個碟主菜要5成熟俾3成熟。好明顯係漏左單即做但又未整到5成,得3成都照出,我都費時再同經理講,食左就算數。如果係要做一塊3成熟既扒,我諗唔使要等超過1小時,食物應熱唔熱,應凍唔凍,全都都係暖。食物質數比未裝修差左好多好多
***我終於明點解臨時臨急都會訂到位,因為之前未裝修之前早一日都已經話full 晒要walk in。因為無論係食物定服務都差晒,真係好好好好失望。本身都唔想寫出黎,但真係太差。***
我冇期望呢間餐廳會改善,只係希望其他人如果真心想食呢間要諗清楚,唔好食到唔開心都同食到嬲。