2021-04-28 2845 views
同男朋友喺新城市廣場見到一間食葡國菜,見到門口有一個套餐餐牌有二人餐,所以決定試吓。座位算好坐,不過服務態度就普通。辣肉腸炒雜菜 $72見到套餐無菜,所以點咗呢個炒菜試吓,份量算係幾好,同埋都炒得唔錯,上枱嘅時候係熱嘅👍🏻 有粟米仔、椰菜、洋蔥、蕃茄仔、椰菜花等等。是日餐湯特色小食拼盤:有四款食物,當中芝士豬包好好味!另外墨魚球都唔錯;辣蝦柚子沙律嘅辣蝦都幾辣下😂 芝士馬介休薯球其實係最期待嘅,但感覺普通,唔算好食。重點菜:葡式香烤乳豬件伴薯角以為好似細碟咁😅(可能平時見慣德國菜大大碟咁),點知食食吓都覺得好飽食唔晒;乳豬都好脆口,個皮唔係淨係得肥肉,ok 嘅😃 椰香葡國雞配脆豬包脆豬包有4 塊,絕對夠飽,而且配埋個汁,反而仲食得快咗😂😂 葡國雞配上葡式香腸(類似臘腸),鹹鹹地好惹味👍🏻,我覺得比乳豬更好食。跟餐有兩杯飲品。二人餐 $498 (另有加一服務費)

辣肉腸炒雜菜 $72

是日餐湯

重點菜:葡式香烤乳豬件伴薯角

椰香葡國雞配脆豬包

跟餐有兩杯飲品。
二人餐 $498 (另有加一服務費)
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$315 (Dinner)