*葡*點💃🏻🕺🏿💃🏻🕺🏿很有趣的店名🌟見到個葡字以為間餐廳係食葡國菜,點知原來係普通冰室,有西餐,又有米線🍜😂*餐廳環境衛生*餐廳內環境寬闊,但可能天氣最近太熱,冷氣唔夠涼💦可能係令食客可以叫飲品。⚠️因為呢間餐廳係唔跟餐飲,起碼都加6蚊以上,特飲仲要加$23💧💧咁午餐就60~70不等,咁圍係加加埋埋,一個中午食70-90 就有啲偏貴‼️‼️*食物貌相味道*1️⃣酸菜湯炸魚柳米線$50酸菜都係啲現成醃製食品,酸酸甜甜,好岩夏天熱辣辣嘅開胃食品♨️因為餐廳不是專門米線舖頭,所以湯底還算不錯👍🏻炸魚柳啲炸粉唔算厚,但應該同米線分開上,浸住喺湯會搞到淋唒😅碗米線仲有好多花生🥜,脆卜卜,我以為食緊粥,有好多花生😊😊😊2️⃣ 粟米魚柳飯$62粟米應該用咗地牌排粟米湯,香濃粟米🌽味,炸魚柳亦都炸到金黃色,完全冇雪藏味😋3️⃣ 鮮蘆筍蘑菇茄汁意粉$66健康之選可揀呢一個意粉🍝🥕🍅🍄,新鮮蔬菜加蕃茄汁,一流嘅意粉配搭🤩🤩🤩仲有好多蘆筍蘑菇,適合唔鍾意食肉嘅朋友‼️*服務質素*中午時間入去,都不用排隊,店內大多是媽媽👩🏻帶放左學嘅小朋友食晏晝🔅店內的侍應對小朋友都很nice 😚

*葡*點💃🏻🕺🏿💃🏻🕺🏿

*餐廳環境衛生*