2019-01-18 447 views
🥢葵涌廣場不倫不類冷串串🥢話說這家的是打正旗號是食重慶小食,由小麵,手撕雞,片皮鴨,到今時今日做埋冷串串,真真正正唔會再幫襯了,實在太失望🥢因為第一次幫襯這裡的是小麵,實在太難食,無味又無特別,所以我便以為重慶的小麵就是這味道,覺得點解咁重慶咁出名的小麵都可以咁難食🥢經過我之前去完重慶當地試過小麵還有串串,正宗的原來真係好好食,又香又辣,又惹味,先知道原來葵廣這間重慶小食的一點都不正宗,簡直影衰緊重慶呢個地方🥢重慶正宗冷串串,真的是冷的,預先處理好再浸落些辣油辣汁入味,所以每串都已經有味道,呢間無咁做到🥢冷串串 $3-$6串 鴨腸約十串$15🥢葵廣的冷串串我隨便叫了幾樣,其實食材本身都無問題,但姐姐將串串煮熱,再浸一浸落佢盤預先煮好的醬料,但其實就咁點一下醬料根本無可能入味,只是得食材本身的味道還有少量辣味,串串半冷不暖食落好難受⚠️小插曲:我拿住呢個特大紙杯邊走邊食嘅時候,竟然有好幾個人迎面係特登避開我嘅,好似怕我會彈到佢咁,仲要用好厭惡眼神咁望住,令人唔好受,其實真係咁可怕嗎?重慶小食地址: 葵芳葵富路7號葵涌
🥢葵涌廣場不倫不類冷串串

🥢冷串串 $3-$6串 鴨腸約十串$15

⚠️小插曲:我拿住呢個特大紙杯

重慶小食

地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2021號舖

💡...按右上角按三點,要按[開啟帖子通知] 就唔會錯過貼文啦

#冷串串#冷串串香港#葵芳#葵涌廣場#重慶小食#辣#香港美食#香港小店#今晚食咩好#今晚食乜好#食好西#食好西系列#非廣告#吃貨#吃貨日常#吃貨人生#吃貨日記#支持小店#旅行日記#食評
#hongkongfood#food#foodie#hongkongfoodie#eat#eatgoodwesteatbadwest