2022-10-16 215 views
呢間嘅章魚無雙都係數一數二喺葵廣人頭湧湧嘅舖頭😮 雖然只係接受現金付款 但係都無阻大家對佢嘅熱情 俾完錢都要等返15至20分鐘先攞到章魚燒上手呀😂章魚燒嘅口味有好多款 真係花多眼亂 樣樣都想食🤣 不過因為排隊嘅人龍實在太長啦 所以其實都唔係好睇到餐牌就要揀啦 所以就食返上次食過嘅蟹膏章魚燒🫢 真蟹糕章魚燒一拎上手真係好熱辣辣㗎 果然係即叫即做 舖頭流轉咁快真係保證新鮮熱辣 賣相雖然唔係特別IG-able (利申上次食賣相好好多🥲) 我諗係因為實在太忙碌 所以就整得求其左 不過食物最重要就係味道吖嘛😬 章魚燒上面有橙色同綠色嘅蟹籽 外層烤到好香脆 入面就食到粉漿包住一粒章魚 都食到章魚嘅鮮味 再配埋面頭嘅蟹膏同埋蟹籽 真係口感好豐富呀🥰 最重要係面頭仲有木魚碎 個人覺得木魚碎配章魚燒真係一個好適合嘅配搭😆無論你食乜嘢味都好啦都要預大概15分鐘先有 可以買咗飛 再去睇吓其他嘢食 再返轉頭拎頭啱啱好啦😎

TakeAway
Type of Meal