2024-09-05 2814 views
平時放假鍾意同朋友去行葵廣掃街同埋買衫,上兩個星期竟然見到呢間The pantry喺新都會都開!之前喺MOKO食過覺得佢嘅pancake好正😊同行朋友竟然未試過,所以就帶左佢來:🍴Australian Sirloin w/ Roasted Potatoes🥩 $178牛扒份量十足,我地叫咗medium🤪火候控制得剛好🙂‍↕️牛味都算濃郁,配菜有車厘茄、薯仔同埋翠玉瓜,可以中和返牛肉既膩,食多幾舊都唔會有好滯既感覺😋🍴Salmon Tacos🍳 $88有驚喜😍夾餅超級足料🤤佢有三文魚、酸椰菜、蕃茄莎莎、牛油果醬、酸忌廉、生菜同埋是拉差醬🤣啖啖都爆曬餡!口感豐富又清新,加埋sour cream真係好食好多🤪以前菜來講係非常唔錯😌🍴Pull Pork Lasagna Roll🐷 $158推薦❣️呢個千層麵好出色,中間夾住慢煮手撕豬肉、酸椰菜同埋蕃茄汁 🥫芝士超級濃郁🧀 千層麵好有嚼勁🤤整體層次感豐富😙酸酸甜甜,超級開胃!食多幾啖都唔會覺得膩~🍴The Pantry’s Pancake🥞 $108最signature疏乎厘pancake點可以唔食🥰今次就揀左最Basic既味道,配上牛油、糖漿同埋

🍴Salmon Tacos🍳 $88

🍴Pull Pork Lasagna Roll🐷 $158

🍴The Pantry’s Pancake🥞 $108
最signature疏乎厘pancake點可以唔食🥰今次就揀左最Basic既味道,配上牛油、糖漿同埋少量生果🍓疏乎厘班戟富空氣感,入口即化😛 keep到之前既質素!

整體來講,食物質素不錯😙性價比都高!食物種類多元化,餐廳有室內同室外座位,我地坐左室外,環境開陽光猛☀️枱與枱之間都有足夠嘅空間感👌🏻同朋友仔來聚餐打下卡就岩晒啦👭🏼佢哋嘅Pizza都好吸引,下次來一定要試🍕
2024-07-31
Type of Meal