2024-07-05 25 views
餐廳位於新都會廣場內, 以地道港式小食為主, 更加入多新款自創新派糖水及懷舊小食, 環境帶小清新簡約企理、格局開揚, 令人感覺溫暖舒適✨我們點了掃街小食全餐 拼盤非常豐富, 有麥皮蝦芒果沙律脆筒、碗仔翅蒟蒻麵、特特大魚蛋、山椒鹹蛋黃雞翼、蝦頭油菜圃燒賣、新煎釀三寶, 每款水準平均很不錯, 特別喜歡咖喱大魚蛋及菜圃燒賣瑞士雞翼🐔 雞翼色澤通透、味道入味, 肉質軟腍籠仔腸粉 用上籠仔盛載著十分有特式, 腸粉柔軟有韌勁, 滿滿濃稠醬汁, 簡單又好味道蔥油溏心蛋飯🍳 口感甜中帶點鹹, 還有涼伴青瓜絲及溏心蛋, 送飯一流雪糕雞蛋仔102畫室🎨 賣相十分可愛, 雞蛋仔口感帶煙韌、配上雲呢拿雪糕及兩款口味顏料 - 士多啤梨、朱古力, 增加了味道層次😍楊枝甘露果凍碗🥭 鮮奶底配上芒果+金柚肉+芒果布丁+水晶珠+椰青果凍及手工小圓子, 一份甜品多個口感, 配料非常豐富, 芒果新鮮香甜、金柚椰果清涼爽口、甜度適中榴槤甘露果凍碗 用料十足, 內有馬來西亞D24榴槤肉、椰子布丁、椰青果凍、手工小圓子及水晶珠, 榴槤香濃、入口香滑, 喜歡食榴槤的朋友不可錯過👍🏻飲品阿薩姆手打香檸茶🍋 酸酸甜甜、味道清新青嵐抹茶

我們點了
掃街小食全餐

瑞士雞翼🐔
雞翼色澤通透、味道入味, 肉質軟腍

籠仔腸粉

蔥油溏心蛋飯🍳
口感甜中帶點鹹, 還有涼伴青瓜絲及溏心蛋, 送飯一流

雪糕雞蛋仔102畫室🎨

楊枝甘露果凍碗🥭

榴槤甘露果凍碗

飲品
阿薩姆手打香檸茶🍋
酸酸甜甜、味道清新

青嵐抹茶鮮奶🍵
滿滿泡沬, 小店選了丸久小山園青嵐抹茶粉, 淡淡抹茶味配上醇厚牛奶, 香順細滑

食物款式選擇多, 店員服務很好, 環境設有多個卡座, 枱與枱之間空間感十足、上菜有效率
  • 籠仔腸粉
  • 雪糕雞蛋仔102畫室