2024-07-21
行過新都會廣場見呢間連鎖日式西餐廳開咗新分店,就揀咗呢度食午飯。佢哋午請時段有午餐套餐,選擇都幾多,跟餐除咗有沙律/餐湯同飲品,仲可以加錢叫小食。和牛蘇格蘭流心蛋配芥末籽大阪燒汁 $158見午餐menu入面有呢款非常特別嘅菜式,用和牛漢堡包住雞蛋去炸,做到外面炸皮脆,中間牛肉軟嫩多汁,入面雞蛋流心嘅效果。食落有三重口感,和牛同流心蛋黃漿亦係絕配,配菜仲有沙律同芥末薯蓉。味噌三文魚配香煎蟹餅及明太子醬 $198朋友就叫咗煎三文魚配蟹餅,三文魚帶淡淡味噌嘅香味,唔會太鹹,調味啱啱好,魚皮煎得香脆,魚肉亦都唔會太乾身,加埋香口蟹餅,仲有薯蓉,非常豐富。香煎鵝肝青森縣蘋果黑醋壽司塔可/鰻魚玉子壽司塔可 $88/+$48餐廳另一樣非常有特色嘅食物就係壽司塔可,將海苔炸到酥脆,再夾住唔同餡料同壽司飯。我哋一人叫咗一個,鵝肝青蘋果嘅呢款用咗意大利特濃黑醋做醬汁,加埋蘋果酸酸甜甜中和返鵝肝嘅油膩感。青森縣蘋果芭菲 $88甜品就叫咗個蘋果芭菲開心share,入面除咗有蘋果味雪糕,仲有蘋果粒、金寶同蘋果啫喱。用咗日本青森蘋果,口感爽脆之餘味道清甜。甜甜酸酸梳打 +$38檸檬梳打加入黑糖漿調配,酸酸甜甜,消
和牛蘇格蘭流心蛋配芥末籽大阪燒汁 $158
味噌三文魚配香煎蟹餅及明太子醬 $198
青森縣蘋果芭菲 $88
甜甜酸酸梳打 +$38
檸檬梳打加入黑糖漿調配,酸酸甜甜,消暑解渴,非常有特色。
富士青提 $52
朋友叫嘅青提冰茶,味道清新,入面仲有粒粒青提果肉。
。
QUE (新都會廣場) (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場5樓547-565號舖