2021-10-21 73 views
“泰式燒香茅雞扒,大蝦,以色列紅石榴&青瓜雜菜沙律 配泰式辣汁”($128)“喜馬拉雅山岩鹽燒法國野生原條活鰈魚配水瓜柳白酒忌廉汁”($148)“升級套餐”(+$20)葵芳除咗新都會同葵廣,附近仲有座葵芳匯入面都有幾間餐廳😆今次就去咗位於2樓嘅西餐廳入面環境企理,啲位又夠闊絡坐得幾舒服☺晚市嚟除咗有dinner set for 2,仲有a la carte menu因為嚟之前喺葵廣掃咗陣街所以我地都係單點算🤣另外仲加咗$20要一個套餐當中包咗是日餐湯,餐包同餐飲餐湯好特別,係西洋菜忌廉湯🤣第一次飲到西式煮法嘅西洋菜湯,估唔到又幾ok😝主食首先叫咗份泰式燒香茅雞扒大蝦沙律🐔🥗醬汁就當然揀返個最襯嘅泰式辣汁🌶碟沙律夠哂大😆雞扒係同沙律另上嘅雞扒食落肉嫩,香茅味超香好惹味😋沙律入面嘅大蝦都好爽好彈牙🦐第2個主食叫咗岩鹽燒原條活鰈魚🐟可以選配白飯/意粉/紫菜粉薯條🍟我地就揀咗後者條魚size真係幾大😆用岩鹽燒過食落幾香肉質軟滑又帶點油脂香☺不過真係幾多骨!除咗大骨仲有超多細骨😂唔鍾意噒骨嘅朋友要注意😂
“升級套餐”(+$20)

葵芳除咗新都會同葵廣,附近仲有座葵芳匯
入面都有幾間餐廳😆
今次就去咗位於2樓嘅西餐廳
入面環境企理,啲位又夠闊絡坐得幾舒服☺

因為嚟之前喺葵廣掃咗陣街所以我地都係單點算🤣
另外仲加咗$20要一個套餐
當中包咗是日餐湯,餐包同餐飲
餐湯好特別,係西洋菜忌廉湯🤣
第一次飲到西式煮法嘅西洋菜湯,估唔到又幾ok😝

主食首先叫咗份泰式燒香茅雞扒大蝦沙律🐔🥗
醬汁就當然揀返個最襯嘅泰式辣汁🌶
碟沙律夠哂大😆雞扒係同沙律另上嘅
雞扒食落肉嫩,香茅味超香好惹味😋
沙律入面嘅大蝦都好爽好彈牙🦐

第2個主食叫咗岩鹽燒原條活鰈魚🐟