2023-06-25
星期六約左一班好耐無見嘅朋友,Brilliant Cafe 係一個舒適的地方,同朋友食餐飯,吹下水。點菜時需要掃描QR Code ,雖則人座時間為90分鐘,但我們在繁忙時間後入座,所以職員沒有趕我們離座。********** (最高分🌝🌝🌝🌝🌝)1. 蜆肉、BB帶子 鮮蟹膏忌廉汁意大利飯 $90推介:🌝🌝🌝性價比:🌝🌝🌝雖則感受唔到落左蟹膏,但整體飯嘅味道、同黏度適中。如落更多配料會更好!2. 日本蟹柳、大蝦龍蝦汁意粉 $108推介:🌝🌝🌝🌝🌝性價比:🌝🌝🌝🌝🌜呢碟意粉能夠掛到濃濃的龍蝦汁,非常開胃,再配埋大大隻嘅蝦,賣相加曬份😀3. 炭燒巨大厚切美國豬肉扒配燒菠蘿 $90推介:🌝🌝🌝🌝🌝性價比:🌝🌝🌝🌝🌝豬肉扒帶有好香嘅炭燒味,非常juicy ,唔會覺得好乾身。略要改善嘅係嗰蒜香意粉,意粉浸住厚厚的橄欖油,會令人有油膩嘅感覺。4. 炭燒美國頂級牛肩板腱肉8安士 $148推介:🌝🌝🌝性價比:🌝🌝🌝牛肩板腱肉比豬肉扒更有炭燒嘅香味。塊牛嘅特色係多筋,食落會較韌,所以本人不太喜歡。另外,灑上紫菜粉的薯條非常熱辣辣,feel到是剛剛炸起。**********總結:所有主菜嘅賣相都不錯😀。另外
********** (最高分🌝🌝🌝🌝🌝)
1. 蜆肉、BB帶子 鮮蟹膏忌廉汁意大利飯 $90
4. 炭燒美國頂級牛肩板腱肉8安士 $148
推介:🌝🌝🌝
性價比:🌝🌝🌝
**********
總結:所有主菜嘅賣相都不錯😀。另外本人推介加錢轉配牛肝菌湯,帶點非常濃郁嘅菇味。