2023-07-08 824 views
同朋友兩個去開葵芳區做嘢,完咗之後都係諗住搵間茶餐廳食飯最好,所以就走咗去葵涌廣場睇吓有乜嘢好選擇,結果都係去咗富華冰室,特別係因為落雨關係,響嗰度食完飯經過商場再經過新都會廣場就完全唔使驚會濕身。其實知道富華冰室之前已經轉過兩三手唔同嘅茶餐廳,不過之前嗰啲好多都捱唔住,主要都係因為食物質素問題,跟住根本唔夠同其他食肆競爭,直到變咗富華冰室,個人覺得其實仲好過新都會廣場嘅文華冰室,性價比高啲。今次我哋都好簡單,兩個人都突然間好想食咖喱,所以分別帶咗一個咖喱牛肉飯同埋一個咖喱牛脷飯,大家都係叫凍檸茶。兩個飯咖喱汁到好夠味,同埋都好足料,牛肉係亂口嘅,牛脷亦都煎過,所以咬落去多一層香煎嘅口感,飯嘅份量亦都適中,檸檬茶就真心冇乜特別感覺。整體嚟講如果響葵芳區要去茶餐廳,好多時都會自動走咗去呢間。

2023-07-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner