2021-09-29
榴蓮貴族🥸🤩|葵芳 榴蓮味濃郁 皮薄餡靚冰皮|😜我個人真系好中意食榴蓮,無論系新鮮既榴蓮,定系榴蓮甜品,定系零食,真系好好味。當然中意既人就會好中意,唔中意既人就真系極度討厭,會覺得佢好臭。今次系葵芳行街同掃街既時候發現左尼間專賣榴蓮既鋪頭,見到有榴蓮冰皮真系好吸引,所以就買左一盒混合既榴蓮冰皮。😚貓山王相信香港人對貓山王一d都唔陌生,佢算系榴蓮中既極品,佢既香味濃郁,口感好綿密,香甜濃郁,其後仲有少少回甘味。冰皮好薄,本身冰皮外皮已經有甜味。好軟糯好Q。一打開包裝就已經好想榴蓮味。🤩黑刺黑刺算系榴蓮罕有既品種,仲攞過好多冠軍,佢既味道更濃郁,濃醇,佢既甜味首先系想底處發展,其後甜度提升,仲有少少酒香同奶香味,口感好creamy,濃厚。尼種味道真系第一次試,佢既味道層次好豐富。😍如果大家有興趣都可以買黎試下!榴蓮迷必試!📍 榴槤貴族 (葵芳)葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓2001號舖
|葵芳 榴蓮味濃郁 皮薄餡靚冰皮|
😚貓山王
🤩黑刺
😍如果大家有興趣都可以買黎試下!榴蓮迷必試!
📍 榴槤貴族 (葵芳)
葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓2001號舖