2019-07-05 1654 views
同男朋友去左食moon thai因為佢上網見到人介紹,所以就去食啦。佢係上環的holiday inn,都叫近地鐵站,行大約5分鐘到就行到,當然要google幫手,不過入到酒店,我同男朋友都揾左一陣,唔知點上去,問完職員先知係搭客𨋢上二樓。餐廳氣氛都不錯,可能係裝潢問題啦,都幾有泰國feel,不過我地都係實際派,食物先係最緊要。我地order左生菜包、招牌海蝦、馬沙文咖哩和蒜蓉包,因為男友話網上見到推介蒜蓉包,所以試下,飲品揀左青檸梳打。生菜包的肉碎入面有唔同的香料味,不過就偏辣,香吃辣的朋友應該會鍾意,但我同男友食辣的程度都偏低,但都幾好食。招牌海蝦係因為話拎左好多獎,所以試下,賣相好好,配料都好多,不過海蝦本身無味,較像普通炸蝦,夾埋配料食會好啲。馬沙文咖哩就重椰香,都不錯,但最喜出望外的係蒜蓉包,真係好香脆而且味濃,愛吃蒜蓉的朋友一定喜歡。不過青檸梳打我個人覺得偏酸,雖然有比糖漿,但我呢啲唔落糖的嚟試,就覺得佢比較酸了。