2019-11-19 300 views
由細到大都好鐘意食蒜,就算係阿媽用黎炒菜既蒜粒,都會被我食到一粒不剩🤭,今次黎到以蒜頭為賣點既Mad for Garlic真係啱哂我口味🤩Mad for Garlic係一間韓風意大利菜既餐廳,餐廳裝修整到成個酒窖咁好有情調💕,野食種類都有好多,就連用蒜做既甜品都有🤣1️⃣Garlic Bread 🍞 (free)蒜蓉包係唔洗加錢就送既,法包好脆蒜茸好香🤤2️⃣Garlic Snowing Pizza🍕 ($148)呢個pizza上完菜之後,侍應仲會將芝士磨成條狀鋪係面🤤,pizza入面有蝦、菠蘿、同炸蒜片,啲蒜片唔係得一兩塊,而係鋪滿成個pizza😍,食落勁香,而菠蘿既甜又可以中和返炸蒜片既苦味,好夾!3️⃣Deluxe Seafood Fregola ($188)平時西班牙炒飯就見得多,呢個菜雖然外表似西班牙炒飯,但其實係珍珠意粉黎🙈珍珠意粉形狀雖然似飯粒,但食落依然保留意粉 粉粉地既feel,冇飯粒食落咁實,亦唔會話太稔😋珍珠意粉上面鋪滿咗帶子、大蝦🦐、青口同蜆等等既海鮮,帶子完全唔細粒,青口亦都甜美多汁🤤見到其實仲有個招牌肉眼扒配蒜頭山,堆咗成堆炒蒜片係肉眼上面超吸睛🤩,可惜小編已經食到好飽

1️⃣Garlic Bread 🍞 (free)
蒜蓉包係唔洗加錢就送既,法包好脆蒜茸好香🤤
蒜蓉包

Garlic Snowing Pizza

Deluxe Seafood Fregola

見到其實仲有個招牌肉眼扒配蒜頭山,堆咗成堆炒蒜片係肉眼上面超吸睛🤩,可惜小編已經食到好飽,下次有機會再試啦🙊
Type of Meal
Dinner