2020-01-31 517 views
🌰MAD FOR GARLIC 顧名思義係一間岩哂超鍾意蒜味既人去既餐廳,每道餸菜都會有蒜頭/蒜片既蹤影🌰,甜品亦唔例外😆👍🏼。餐廳內部裝潢主題係酒窖,中間一排嘅玻璃櫃放滿了不同酒樽,兩邊牆身又做了白磚牆拱門設計,內裡是卡位,超有特色和格調的🤩。.👯‍♂️Set C for four💲1288+10%👯‍♀️🥗煙三文魚拌牛油果車厘茄珍珠芝士藜麥沙律 配 雪梨酒醋汁前菜是超健康的藜麥沙律👍🏼,加了些許醋汁非常醒胃。.🦐橄欖蒜片蝦 配 法包片勁多蒜片散左上面,鋪滿了整個鐵板蝦🤩,蝦雖然是雪藏,不過也很爽口彈牙和大隻👍🏼。.🍝香蒜卡邦尼意粉是天使麵,煮得比較林,醬汁味道不錯。.🍕MFG招牌意大利薄餅Pizza是薄批來的,焗得非常香脆乾身,雖然只有芝士,小蝦和大量蒜片,不過感覺很match😍非常喜歡。.🥘熱鐵板煙肉飛魚子 醃漬蒜炒韓國牛油飯小辣🌶️,飯炒得好香好惹味😋。.🥩烤澳洲牛柳伴牛油餡角牛柳比較乾身,但肉味香濃,配埋蒜蓉汁同餡角,味道非常搭配😋👍🏼。.甜品有兩個😍🤩😍🤩,比較喜歡🍦焗香脆蘋果金寶 配糖漬蒜 配自家製雲呢拿雪糕,而另一個是🍦香蕉朱古力醬薄餅 配自家製雲呢拿雪糕。🍹🍸飲品 x4.P
🥗煙三文魚拌牛油果車厘茄珍珠芝士藜麥沙律 配 雪梨酒醋汁
前菜是超健康的藜麥沙律👍🏼,加了些許醋汁非常醒胃。
🦐橄欖蒜片蝦 配 法包片
🍝香蒜卡邦尼意粉
是天使麵,煮得比較林,醬汁味道不錯。
🍕MFG招牌意大利薄餅
🥘熱鐵板煙肉飛魚子 醃漬蒜炒韓國牛油飯
小辣🌶️,飯炒得好香好惹味😋。
🥩烤澳洲牛柳伴牛油餡角
🍹🍸飲品 x4
P.S. 我地係5個人食4人餐的,非常夠食,仲棒住個肚走😳🤭。
2020-01-27
$300 (Dinner)