2023-12-16 388 views
朋友拉我去嘅「蒜香辣妹」食店真係正到爆💥!一入到去就俾個濃郁嘅蒜香味撲鼻而來,嘩,諗起都流晒口水啦!🤤 店內裝潢樸實無華,啲椅子同枱子都係嗰種簡簡單單,但係幾舒服嘅木頭色系。我哋點咗招牌蒜香辣雞翼,真係一啖落去"又香又辣"🔥,啲雞翼外皮金黃酥脆,裹住就係啱啱好嘅辣度同鮮明嘅蒜香,簡直係搶鏡!啖啖肉嘅雞翼咬落去又嫩又多汁,我差啲要"扯住個脷唔放"喇!再講下店家嘅涼瓜牛肉粉絲煲,大家可能會覺得涼瓜會苦,但佢喺粉絲煲入邊嘅涼瓜苦度卻被巧妙咁中和咗,令人一啖接一啖。嘩,而啲牛肉條真係"滑溜溜",炆到腍唔使話,連啲平時唔食牛肉嘅朋友都讚好食嘅!最後,店家嘅服務態度都幾nice,面帶笑容,等位時仲有員工過嚟聊天打白㗎。總括來講,我會再拉多啲朋友黎,一齊嚟享受呢啲"平民美食皇者"!下次想試吓佢哋嘅秘製辣椒醬,據聞夠麻夠辣咁😏。走過路過,千祈唔好錯過呀!👍🏼🍗🌶️