2017-06-30
上網睇到呢間最近新推出左個蒸氣火鍋,自己又未試過,約左1個朋友去試一試!問個待應,原來蒸氣+粥底火鍋呢個組合推出左個幾月,唔怪之得咁多人排隊試咁我地食佢個套餐,有2人份量既海鮮,同其他自己點既火鍋配料,而like佢fb仲可以有多2碟肥牛,所以記得做埋!海鮮非常新鮮,見隻龍蝦雖然比人一分為二,但都仲識郁郁下另外所有食材睇落都好乾淨同新鮮,望落同食落都唔會有陣雪味一開始蒸左d蜆同青口先,幾特別,食落都幾鮮甜,之後佢落粥,再加上其他龍蝦、魚、鮑魚等,又蒸一蒸就食得。蝦肉結實,蝦膏都多,點埋黎食好好味!海鮮我地清哂哈哈!之後落埋火鍋配料打邊爐咁食,我地都叫左壼竹蔗水清熱解毒,味道唔錯唯一有個位比較麻煩,係d野食要集中係中間出蒸氣既位置先會快d熟,放執邊會慢好多,對於我呢d想快d食到既人,就冇咩耐性等哈哈!總括來說都係好值得試下,不過食既時候要小心d蒸氣彈d水上黎xd!同埋如果4個去會有1個免費,圍落一人都係200內,所以值得一試
海鮮非常新鮮,見隻龍蝦雖然比人一分為二,但都仲識郁郁下
另外所有食材睇落都好乾淨同新鮮,望落同食落都唔會有陣雪味