2018-08-29 122 views
由藍地大街淨係得茶餐廳嘅日子,到依家佢開特別嘅食肆開到成行成列,真係估佢唔到,平時都會食佢間西餐廳,今次見宵夜有特價,就去咗食依間蒸氣火鍋🚂七五折又真係幾抵😗😗經過佢個弄堂去到後院別有洞天,入到去見到大大個煲係枱尾,連住一個氣喉同蒸餾水,又真係幾特別😲煲底係生米,好緊張,好想食海鮮粥🍲上基本配料同沙律,一邊食沙律一邊等可以放海鮮😼✨有花甲、大蜆、沙白同貝貝蜆,貝貝蜆同沙白非常鮮甜,而且數量夠多🐿反而蚌冇咁鮮甜同好似老咗少少🤧因為海蝦冇哂,所以換咗花螺比我哋,份量都唔少,肉質鮮美😗😗💕帶子都幾甜,唔算厚肉,但都叫做唔錯🙈走地雞唔算肥,迫咗一陣雞油出嚟就更加健康🐔龍蝦係泰國嚟嘅,唔算重味但勝在夠彈牙,點埋豉油就完美🙆🏻最後嘅粥加葱加生菜,比想像中好味,加埋少少配料,我哋食哂成煲🤤宵夜嚟講真係幾抵食🚂🚂🚂

七五折又真係幾抵😗😗

煲底係生米,好緊張,好想食海鮮粥🍲

上基本配料同沙律,一邊食沙律一邊等可以放海鮮😼✨

帶子都幾甜,唔算厚肉,但都叫做唔錯🙈

走地雞唔算肥,迫咗一陣雞油出嚟就更加健康🐔

龍蝦係泰國嚟嘅,唔算重味但勝在夠彈牙,點埋豉油就完美🙆🏻

宵夜嚟講真係幾抵食🚂🚂🚂