2020-10-23 61 views
講到蒸鍋系列,個個都覺大同小異,香港實在太多,冇錯,係差唔多,係咪只係講求主角要新鮮?我就話要講整體感覺啦☺️新開一個月、投址係銅鑼灣超旺中心地帶既漁港薈,環境舒適,主打海鮮蒸鍋,仲有多款廚師拿手小菜,近來做緊蒸「一檯二食鮮蒸鍋」,早兩晚我就同朋友慢慢食下傾下☺️🥣無味精靚湯:廚師是日精選冇味精嘅燉湯,飲落去果下你會感覺到材料十足,完全係冇味精👍🏼🦀招牌黃金川辣炒蟹:食到舔舔脷,少少辣,食得出應該係用咗少少鹹蛋黃覆蓋着表面,再有啲川味嘅配料去炒,簡直係返尋味😆🐦脆皮妙齡乳鴿:脆皮香口,肉質鮮嫩,醃肉醃得入味,一咬落去好juicy 😍🐚海鮮蒸鍋系列:元貝、蟶子皇、海蝦、飽魚、大蜆、海斑、肥牛,按部就班一款款蒸俾你,教埋鬧鐘,有專人服侍,臨尾仲有粗糧拼盤同清甜綠豆沙作結尾,大滿足喔😌