2020-10-08
行經銅鑼灣見樓上開左新餐廳食海鮮蒸鍋同小菜,而家做緊新開張優惠,見咁抵即刻同朋友試下新野😉今次同朋友揀左食海鮮蒸鍋套餐($398),即係有 絕無味精精選燉湯、紅燒妙齡乳鴿、生猛鮮脆龍蝦、蘇格蘭蟶子皇、北海道元貝皇、生猛大海蝦、法國多寶魚、鮮甜大花甲、人氣鮑魚糖水、安格斯手切肥牛1碟、粗糧拼盤(紫薯,南瓜,香芋,粟米)地方唔算好大,不過個環境新裝修都幾靚😃先放低調味醬料等你自己溝嗰醬汁出黎,呢到個辣椒油味道幾正下👍🏻絕無味精精選燉湯:今日蟲草花燉土匪雞湯,亦都係我中意嘅湯水之一,夠滋潤又清甜😍紅燒妙齡乳鴿:我唔食乳鴿,俾晒朋友食😆佢就覺得唔算太肥美,但食落個肉質幾嫩滑👍🏻然後就開始食蒸鍋喇,呢到有樣好,就係全程專人服侍,職員會用TIMER幫你計時同睇實,啱晒我呢D懶人淨係等食就得😜安格斯手切肥牛1碟:牛肉數量唔算多,不過肉質都幾靚,食落仲要牛味幾香濃下😍時間控制啱啱好,唔會蒸得過老呢到魚缸養住海鮮,食嘅時候先捉返出黎處理,保證新鮮夠生猛😁淨係上碟時見到咁多靚仔嘅海鮮已經流晒口水🤤生猛鮮脆龍蝦:果然夠生猛,龍蝦肉好有彈性,好容易就成舊肉起到出黎👍🏻食落肉質爽口彈牙,鮮甜無比🤤北海道元貝皇:
地方唔算好大,不過個環境新裝修都幾靚😃
鮮甜大花甲:食落無沙,處理得幾好,同埋都幾鮮甜👍🏻
食完成餐海鮮蒸鍋,原諒我詞窮,真係除左鮮甜之外都係鮮甜🤣海鮮只要夠新鮮,唔駛花巧嘅調味煮法,用最簡單嘅清蒸方式,就可以食到每一款食材最原汁原味嘅鮮味,非常滿足🥰🥰🥰另外應該係新開張關係,見到D員工唔算太上手咁,不過都理解同明白,而且佢地都幾NICE幾有禮貌😄希望可以快D熟手會運作得流暢D啦👍🏻遲D有機會再幫襯下睇下D小菜係咪都咁正先😋
補MENU