2019-06-03 1354 views
蓮園無服務都要加一係跑馬地想食粥選擇不多, 見到蓮園有個 粥+時菜 套餐就行入去. 一入門口就見到枱面有一大堆雜物, 碗碟,餐具咁。老闆娘指我去最後的一張臺(四圍都係雜物), 我企左一陣, 指住近門口個卡位禮貌地問 “我坐呢度得嗎?”, 得到不耐煩的回應”你咪坐囉囉囉(拖長尾音)". 咩事啫....我都係想食飯姐.....叫咗艇仔粥+生菜走油。粥底綿,味道正常,但係配料好少好少,無瘦肉,豬皮魷魚係縮水版,切到得手指甲咁短。 期間有人入內買糖水,老闆娘又大大聲話咩都無,而家無人食,糖水都費事煮。成間鋪頭就係唔憂做咁。最後加單 蓮蓉西米露。好傳統中式酒樓的甜品, 廚房會翻熱上。坐對面的女士叫了一碟牛筋撈麵加熱奶茶,買單超過$100.零服務都要收加一, 想比人鬧可以入去
蓮園無服務都要加一

最後加單 蓮蓉西米露。好傳統中式酒樓甜品, 廚房會翻熱上。

坐對面的女士叫了一碟牛筋撈麵加熱奶茶,買單超過$100.

零服務都要收加一, 想比人鬧可以入去