2017-12-04 1815 views
天氣涼涼地想食番d 熱野暖下胃,突然好想食拉麵,於是找到呢個地方。漁場台風位置有d 偏僻,不過門口勁sharp 一眼就搵到喇。假日一點鐘去到好彩唔使等位,一入到門口,店員就會好一致用日文歡迎你。而且未到聖誕已經有好多聖誕佈置喇,都幾有心思同氣氛。餐廳清一式係bar 枱設計,不過枱下有位置放袋,同埋有個小腳踏,所以都坐得舒服唔會太迫。而且仲有橡筋同埋圍裙提供,第一次食拉麵會有咁貼心既服務!枱頭仲有一大煲檸水飲餐廳日頭就主打沾麵,夜晚就食拉麵。款式唔多,只有三款。仲有好可愛既卡通公仔,教你點細心品嚐沾麵。加$15 蚊叫左個烏龍茶,係支裝黎既。由於好肚餓所以追加左紫菜($10) 同半熟蛋($15)。估唔到紫菜完來有成十塊😱,超多!!我同男朋友仲一齊追加左,早知一份就夠。✨麵質幾彈牙煙韌,d麵沾完汁再加d 檸檬汁幾清新。而且半熟蛋帶點溏心,好嫩滑👍🏻✨魚介豚骨培煎黑芝麻沾麵($85): 魚介味好濃郁之餘散發淡淡芝麻香,呢款湯味道比較濃。叉燒係粒狀的,我食果幾粒都比較瘦所以有d韌。個人覺得追加既叉燒必定要試。✨叉燒追加($25)👍🏻: 叉燒真係非常腍,腍既程係一夾就會分開。叉燒食到炙燒過既味道,

而且仲有橡筋同埋圍裙提供,第一次食拉麵會有咁貼心既服務!

枱頭仲有一大煲檸水飲

餐廳日頭就主打沾麵,夜晚就食拉麵。款式唔多,只有三款。

仲有好可愛既卡通公仔,教你點細心品嚐沾麵。

加$15 蚊叫左個烏龍茶,係支裝黎既。

叉燒追加($25)👍🏻: 叉燒真係非常腍,腍既程係一夾就會分開。叉燒食到炙燒過既味道,用黎沾汁幾好食。

魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵($88)👍🏻: 呢款真係超正,同男朋友係咁搶住食XD 個湯味道好豐富,有魚介味又有好濃既蝦味,繼而又食到淡淡蕃茄味,成個湯感覺好開胃,就咁飲都飲晒咁濟。
魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵

如果食到一半發覺個湯唔夠熱,可以叫店員幫你加入熱石添。

麵量雖然只叫普通,但真係好飽食唔晒,男友食完加罐汽水都話好飽。如果餐廳可以有其他小食提供就更加多元化。
不過整體服務係幾貼心,雖然地方小小郤充滿住濃濃既日式風味👍🏻
Type of Meal
Lunch