2021-07-22 114 views
今日同朋友訓醒決定去一試「蕃茄仔」,但由於撞正放飯時間,所以好多人排隊,等左大約20 分鐘,要等齊人先入得。入到去一坐底,店員比左張MENU 我地,我地以為要在紙上畫底食咩,於是自己搵左支筆寫落張紙到。❗️❗️但大定記得唔好,因為係口頭落單,張紙唔寫得。感到萬分抱歉🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻蕃茄湯底好濃郁,配有好多炸乾蔥,豐富湯底的味道,湯底帶少少碎左的蕃茄,唔會太酸亦唔會太甜,味道剛剛好。1.牛魔王(雙拼)刀削麵 $88雙拼指牛肩胛配牛腩 ,牛肉夠軟夠冧,仲好有牛味 且牛肩胛煎得好香,好味道。2.豚三寶刀削麵$85豚三寶包括豬扒、豬手和豚肉片。試左朋友的豬扒和豚肉片,好喜歡佢燒過的味道,有一種煙燻和炭燒的感覺,而且好軟好冧,有肉汁。3.白桃烏龍(冷泡) $18天然香甜,不苦不澀,帶點清新的白桃味,唔錯。4.桂花烏龍(冷泡)$18

1.牛魔王(雙拼)刀削麵 $88
牛魔王(雙拼)

2.豚三寶刀削麵$85

3.白桃烏龍(冷泡) $18
天然香甜,不苦不澀,帶點清新的白桃味,唔錯。

4.桂花烏龍(冷泡)$18
白桃烏龍(冷泡)
2021-07-22
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
牛魔王(雙拼)
白桃烏龍(冷泡)