2017-11-05 273 views
幾個月前炑八出過期間限定既薄切韓牛, 食過番尋味, 早幾日經過見到薄切韓牛又返黎喇! 把握時機今晚放工同妹妹一齊去食返餐韓燒。今次專程黎食薄切韓牛, 另外見到一個新推出既牛肉SET, 幫襯咁多次炑八, 有新野當然要一試啦~入座後, 侍應先為我地開爐, 一邊加上芝士粒同栗米, 另一邊就加上泡菜同蛋汁, 再送上幾款韓式前菜【菠蘿梳打】HK$32菠蘿味唔算太濃, 對於一個唔飲酒既人, 梳打配韓燒又是不錯既配搭【特大薄切韓牛牛扒】HK$168Size仲大過我塊面, 一整塊過的薄切韓牛, 脂肪紋理分明, 色澤鮮紅, 整塊韓牛佈上爐面, 稍為燒幾秒再反, 牛脂豐富, 入口容易咬開, 很林, 薄切令我地更易食到肉質幼嫩感。質素對比幾個月前推出的依然keep到, 讚!餐廳還會提供生菜, 客人可以選擇包住肉食, 減少飽滯感 【鱈魚扒牛肉餐】HK$508沙律 新鮮爽脆沙律加上沙律醬, 用以平均一下呢餐肉食韓燒卡邦尼煙肉年糕 年糕煙煙靭靭, 而且仲配有韓國粉絲, 卡邦尼汁味道香濃, 而且creamy, 個汁多得幾乎可以當湯底飲。其他生既食材整齊地放上兩層式架上檯韓國大蝦這裡非常細心, 原隻蝦保持上檯賣相,

【菠蘿梳打】HK$32
菠蘿梳打

【特大薄切韓牛牛扒】HK$168
特大薄切韓牛牛扒

整塊韓牛佈上爐面, 稍為燒幾秒再反,

餐廳還會提供生菜, 客人可以選擇包住肉食, 減少飽滯感

【鱈魚扒牛肉餐】HK$508

沙律 新鮮爽脆沙律加上沙律醬, 用以平均一下呢餐肉食韓燒

其他生既食材整齊地放上兩層式架上檯

韓國大蝦
這裡非常細心, 原隻蝦保持上檯賣相, 蝦身位置已為我地預先去殼, 蝦肉爽口彈牙

原味上等鹽牛舌
原切牛舌於鐵板上燒, 表面較易煎成金黃香口, 更令口感彈牙有咬口, 有少少鹽吊味, 味道更加提升

柚子鱈魚扒
唔太食得出有柚子味, 不過鱈魚表面稍為煎香, 魚肉很滑, 而且仲啖啖

條切特級牛五花肉
五花肉脂肪比較少, 不過牛味幾重, 而且餐廳預先醃製過, 很入味, 烤過後入口甜甜地, 而且幾林, 唔會有根難咬開

霜降牛小排
牛小排切得稍為有點點厚度, 脂肪分佈很平均, 對比薄切韓牛, 呢款牛脂更加豐富, 而且帶點咬口

今晚除左可以Encorn薄切韓牛, 仲試左呢款新套餐, 非常滿足啊!!!
$300 (Dinner)
特大薄切韓牛牛扒