2014-07-08 4641 views
7月1日同班朋友一齊去遊行,眼見4點開始但2點就封路,所以決定約早少少食嘢順便等到行得先動身,其中一個朋友就建議幾年未去過既薯仔屋,貪佢唔喺大街唔會比封路阻到,咁我地一行5人就走咗上去。下午得我地一枱客, (定係7.1無人敢去銅鑼灣食下午茶呢),我地坐喺角落梳化位置,對住播緊電視節目嘅screen,好似喺屋企睇緊電視咁舒服,又可以一路睇住新聞講遊行情況。之後侍應就拎咗餐牌嚟,有好多款下午茶選擇! 價錢約5,60蚊一份包一杯嘢飲,一般Café嘅價錢。感覺上去到薯仔屋一定係要食薯仔 xD,所以我就叫咗個薯仔屋鋪天薯條再加10蚊飲香芋沙冰!當waiter serve到嚟,薯條上面本身已經淋滿gravy醬同芝士,仲要serve埋sour cream,茄汁同BBQ醬,一碟薯條都可以有咁多種口味同食法,食落熱辣辣又Juicy,算有誠意之作!杯香芋沙冰感覺幾得意,飲頭幾啖覺得太甜,同waiter 講,佢就拎走咗幫我調較,之後就啱飲哂,服務態度非常好!朋友仔為飽肚就叫咗個白汁吞拿魚意粉,好夠汁,意粉又無煮過龍啱啱好!向來唔會對café 食物質素有大期望,但薯仔屋保持質素, 乾淨舒服, 都算令我驚喜 =
鋪天薯條
香芋沙冰

向來唔會對café 食物質素有大期望,但薯仔屋保持質素, 乾淨舒服, 都算令我驚喜 =)
坐到夠,食到飽,就起行去遊行!
薯仔屋, I will be back!
2014-07-01
$60 (Tea)
鋪天薯條
香芋沙冰