2018-07-01 891 views
食過好多賣薯粉嘅食店,啲薯粉都有一個弊病就係太稔,薯粉本身質素差。但川味就絕對唔會令你失望,因為川味美食可能係CP最高嘅薯粉麵食店!川味嘅薯粉有粗,有幼。粗薯粉最適合做涼拌/撈薯粉。撈薯粉冇湯而係用特製調味醬料,配料有炸醬,芽菜,花生,粗薯粉吸盡醬料味道,夏天食就最啱喇!幼薯粉有獨特嘅紐紋,用筷子夾起嚟唔容易滑落,配湯就最啱!湯底鮮甜有幾個唔同辣度,但其實差別唔大。麻辣湯底唔麻唔辣,真心唔推介。如果鍾意食辣想加辣,倒不如加枱上面嘅海南黃辣椒醬,比紅辣椒醬更辣,坊間食店少有!餸菜同車仔麵差唔多,款款都幾好,冇乜驚喜但又冇乜伏味!下午茶時段嚟食,會送飲品最抵!除咗薯粉外,佢嘅拉麵都幾好,撈拉麵比薯粉多,平日見好多學生哥嚟食。米線/河粉就太稔唔推介。最後要講吓服務,雖然我同店員阿姐唔熟,但我都想為佢平反一下!店員阿姐只係比較COOL 並唔係態度差,用心發現佢其實好細心。街坊生意,自在最重要!我想講嘅係,我每次嚟幫襯都好自在,重來冇受過氣。

川味嘅薯粉有粗,有幼。

腩肉豆卜湯米線
2018-06-29
$35 (Dinner)
  • 幼薯粉