2019-08-02 95 views
今日行街行到攰攰地,係朗豪坊行過呢間I Creameria坐低食tea,我就一向鐘意宇治金時類型既甜品,即刻簡左呢款抹茶雪糕set,set內配有一杯餐飲,抹茶雪糕,抹茶蛋卷,加一些伴碟栗子紅豆丸子。先講一下蛋卷,看外表同一般蛋卷既分別係極多cream,還有就係蛋卷既蛋黃味係比平常既蛋卷略為突出。雪糕方面亦交足功課,要滑夠滑,要濃夠濃。反而最令錯愕既係佢既伴碟,當中栗子亦經過處理,Manu係寫著蜜釀栗子,味道係成個餐既點啜位,紅豆甜度適中,不會死甜,丸子亦不過不失,煙韌程度和湯丸相同。價錢方面在朗豪坊算正常,味道方面和飽肚既程度亦不錯。其他餐點方便亦不時會有季節限定,今期就有薰衣草百爵茶主題,相信不少人會鐘情百爵茶既甜品,記得吾好錯過啦。

雪糕方面亦交足功課,要滑夠滑,要濃夠濃。

價錢方面在朗豪坊算正常,味道方面和飽肚既程度亦不錯。