2022-08-09
細細個已經食過呢間餐廳,以前最鍾意食呢到既糖水同雞蛋仔/格餅,亦都食過呢到既肉燥飯。以前中學同朋友成日行匯景,大個左有野要做先過黎,聚寶堂係藍田紮根左好耐。地點係地鐵站b出口,電梯一上,非常方便。闊別一段時間,餐牌多左好多野食,樣樣都想試🫢豬頸肉喇沙米線個湯底好濃椰香味,加上小小辣,好滋味!除左主菜,佢仲會有椰菜,豆腐卜,全部都好入味。豬頸肉非常有驚喜,肉質爽口彈牙,有烤過既味道,香口,比起好多泰式舖頭做得更出色。另加一份豬大腸好香滷水味,佢係入味得黎唔會淋,仲好有咬口,中間爽脆。朋友平時唔食大腸都忍唔住食左幾舊。小鍋米線加肥牛魚腐睇外表已經知道佢好足料,湯底清清地,但加上辣辣既酸菜就會變成酸辣湯底。魚腐表面係有煎過,好有心思,做到外脆內軟。肥牛質素亦都不錯。鹽酥雞球配台灣腸雞粒係剛剛好既size, 一啖一粒易入口。炸皮非常薄,唔會成口粉,肉亦都好滑好入味。台灣腸烤得剛剛好,好juicy. 楊枝甘露呢到既糖水值得一試。楊枝甘露係用左新鮮芒果去整,入面仲有幾粒真芒果肉,清甜。西米大粒,好有咬口。朱古力加鮮草胚芽朱古力力味好濃,入面既鮮草份量都好多,加上胚芽,好豐富既層次。老闆娘仲同我地傾
闊別一段時間,餐牌多左好多野食,樣樣都想試🫢
豬頸肉喇沙米線
另加一份豬大腸
小鍋米線加肥牛魚腐
鹽酥雞球配台灣腸
楊枝甘露
朱古力加鮮草胚芽
老闆娘仲同我地傾左好多計,呢到既店員亦都好有禮貌好勤力。以呢間小小既店舖,有咁多款選擇,味道都係水準以上,非常推薦各位黎試下!