2021-12-03
近排發覺大坑呢邊都有好多風味食店,今次就比我發掘左濃味嘅印度菜——正宗印度餐廳及酒吧😋喺香港都可以一嘗正宗嘅印度菜式,轉轉新口味,餐廳外牆同內裏裝修顏色都好靚,遠處都可以見到藍色外牆嘅呢間餐廳💙打開Menu就見到好多特別嘅菜式,我哋就點咗:._.💛|𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 𝐏𝐚𝐤𝐨𝐫𝐚|香炸芝士球🧀大大份芝士球,份量好足,新鮮炸起,香脆可口,裏面嘅芝士口感好似豆腐咁,就算識好多人都唔會好膩💕而且客人有蔬菜同蕃茄墊底,食完芝士球可以食返啲蔬菜解膩。·🤎|𝐍𝐚𝐫𝐠𝐢𝐬𝐢 𝐌𝐚𝐥𝐚𝐢 𝐊𝐨𝐟𝐭𝐚|薯蓉芝士丸🍛呢個湯汁真係好好食,濃濃嘅芝士香味,又結身💗裏面有薯蓉,薯蓉配呢個湯汁已經好好食,然後在放上烤餅上面咁,味道超夾👍🏻·🤍|𝐍𝐚𝐚𝐧|烤餅🫓烤餅新鮮烤製,上到枱仲係熱辣辣,配埋醬汁食作為澱粉主食,足夠飽肚又特別又好食😋必試嘅𝐍𝐚𝐚𝐧🫓·係點完餐未上菜之前仲會有脆餅小食,可以點醬黎食,醬嘅選擇都有四種放晒喺度自由選擇,四種唔同顏色好靚好特別😍味道都有唔同架,有辣亦有酸,啱晒唔同口味嘅人😋._.·📍正宗印度餐廳及酒吧(大坑)📍大坑,銅鑼灣道58號地下
._.
💛|𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 𝐏𝐚𝐤𝐨𝐫𝐚|香炸芝士球🧀
🤎|𝐍𝐚𝐫𝐠𝐢𝐬𝐢 𝐌𝐚𝐥𝐚𝐢 𝐊𝐨𝐟𝐭𝐚|薯蓉芝士丸🍛
🤍|𝐍𝐚𝐚𝐧|烤餅🫓
._.
📍正宗印度餐廳及酒吧(大坑)
📍大坑,銅鑼灣道58號地下