2021-02-03
Sensu最近推出全新下午茶set 有分普通同premium版本 今次試左普通版 用左三層架嘅設計餐廳以藍色花花做主題 影相打卡一流💙位置闊落 仲有卡位 幾好坐.🔸 𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭 $𝟐𝟗𝟖 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐰𝐨🔸以呢個價錢食到靚靚tea set幾抵食😆整體黎講 個人覺得咸點比甜點出色🤩特別鐘意三文魚籽芝士酥 兩樣食材異常地夾 咬落酥脆另外蝦多士同和牛春卷都好好食 脆得嚟又唔油膩👍🏼.甜點方面 藍色既蝶豆花蘋果撻最吸精 兩款cake roll食落幾軟熟濕潤😋scone富麵粉香 口感軟實身 食到最後以香桃奇亞籽乳酪作結 可以refresh下🤘🏻.飲品方面分左cocktail同mocktail🍸 杯杯都用左唔同既形式present 配搭十分創新又photogenic📷如果大家行過銅鑼灣想飲杯野都係一個好選擇🥰.🔸 𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐌𝐢𝐬𝐭 $𝟖𝟖🔸個人最鐘意呢杯! Presentation超特別 打開透明玻璃蓋後 會有陣陣煙飄出黎 又特別又好飲主要味道有芒果同菠蘿🍍 夾雜少少熱情果 酸酸甜甜幾清新又開胃😋.🔸 𝐒𝐰𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰𝐭𝐚𝐢𝐥 $𝟖𝟖🔸椰子同牛奶再加入rum酒🥥 味道比我
餐廳以藍色花花做主題 影相打卡一流💙
另外蝦多士同和牛春卷都好好食 脆得嚟又唔油膩👍🏼
如果大家行過銅鑼灣想飲杯野都係一個好選擇🥰
🔸 𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐌𝐢𝐬𝐭 $𝟖𝟖🔸
🔸 𝐒𝐰𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰𝐭𝐚𝐢𝐥 $𝟖𝟖🔸
椰子同牛奶再加入rum酒🥥 味道比我想像中夾 我本身無飲開酒都覺得呢杯幾易入口 有少少泰國風情🤣🇹🇭 玻璃杯上仲有環形既桂花作點綴 影相一流🤩
🔸 𝐌𝐲𝐬𝐭𝐞𝐫𝐲 𝐆𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧 $𝟖𝟖🔸
蘋果汁加入左抹茶粉同vodka 薄荷味有點太濃
雖然呢個組合的確好特別 但我個人覺得太濃酒味 唔太岩我胃口🙈