2022-01-05 112 views
之前喺西貢食過Cocolo Tokyo Cake Factory嘅蘋果批,一試難忘。今日喺灣仔又巧遇佢嘅分店,就試吓另一款批同cake樣樣都好吸引咁,今次我揀咗藍莓批同三層抹茶蛋糕。除咗甜品,呢度都有賣一啲比較少見嘅日本飲品,都係日本直送!可以堂食或者外賣,我今日就外賣返公司食喇。店員包裝得好細心,批同蛋糕會分開包,蛋糕重會另外提供一隻可愛嘅叉仔。藍莓批 $35數唔到有幾多層酥皮,食落非常酥脆,牛油味好濃郁好邪惡中間藍莓醬酸度適中,味道同牛油酥皮好夾,香而不膩,好味三層抹茶蛋糕 $25海棉蛋糕有三層,焗得幾好,口感軟棉;抹茶cream打得好滑,味道唔會太甜,重帶幾分抹茶嘅清香。暫時食過呢度嘅幾款出品都有驚喜,見佢重有賣個裝蛋糕,有機會下次朋友生日就喺呢度買
樣樣都好吸引咁,今次我揀咗藍莓批同三層抹茶蛋糕。

除咗甜品,呢度都有賣一啲比較少見嘅日本飲品,都係日本直送!

藍莓批 $35
數唔到有幾多層酥皮,食落非常酥脆,牛油味好濃郁好邪惡
中間藍莓醬酸度適中,味道同牛油酥皮好夾,香而不膩,好味

三層抹茶蛋糕 $25