2023-06-29
估唔到西環都會有居酒屋,住附近的朋友可以去試下! 佢除咗有串燒之外,都有啲拉麵。我當日平日夜晚去,都有幾枱客人食緊😊😋😋.🐟🐟 鱈魚干 $32一嚟到就嗌咗個鱈魚干咬下先🤣🤣 佢燒到微微燶。令到鱈魚干嘅香味更加突出!鱈魚干好脆,沾埋蛋黃醬,不失為一個前菜嘅好選擇👍🏻👍🏻🥚🐷 蛋白豬肉卷 $25自家串燒,入面係蛋白再加咗啲豬軟骨,令到個口感更加豐富有咬口啲👍🏻外層就係包住豬肉片同埋塗咗層薄薄的醬油。🧀🥧 日本芝士年糕(2件) $40大家都不陌生的cheese mochi!!!!😍😍我見到都一定會嗌!! 年糕燒得岩岩好,燒到好軟糯😋😋諗起都想食!🍢🐮 香蔥牛 $58好好食呀,最有驚喜的一串!🥳牛串鋪滿香蔥,咬落牛肉好腍又香,同埋一啲都唔乾~重好有肉汁😝雖然有啲貴,但真係好好食!🍢🦪 燒廣島蠔串 $38一串有兩粒,燒到微微焦香,加咗少少嘅鹽提翻個鮮味😋😋😋怕腥嘅可以加啲檸檬,食落啖啖肉又creamy😋👍🏻😍🍢🐤 雞翼串 $38 雞翼開咗邊,咁樣會易啲熟又燒得均勻啲😆食起上來都易啲。雞皮好脆,肉質都冇燒到鞋曬。🍢⚪ 汁燒日本豆腐串 $29唔好睇少個豆腐串呀🫢雖然睇落好簡單又單調,但係食落豆味好濃
🐟🐟 鱈魚干 $32
🥚🐷 蛋白豬肉卷 $25
🧀🥧 日本芝士年糕(2件) $40
🍢🐮 香蔥牛 $58
🍢🦪 燒廣島蠔串 $38
🍢🐤 雞翼串 $38
🍢⚪ 汁燒日本豆腐串 $29
唔好睇少個豆腐串呀🫢雖然睇落好簡單又單調,但係食落豆味好濃,而且又滑!
🐤🦐 紫蘇葉雞皮蝦 $38
好特別!雞皮包住紫蘇葉同蝦,紫蘇葉嘅味道都幾重,主導咗整個串燒🌿雞皮有咬口同埋雞油香,反而最入面嘅蝦就有比下去嘅感覺。