2019-11-17
Weekend出去搵好嘢食,記得朋友推介銅鑼灣有間新開嘅日本菜,就即管去試一試。點知喜出望外,無論服務、環境同食物質素非常高質!老公一早於幾日前訂左枱,我哋準時12點到,被安排坐係bar枱位置。值得一讚係餐廳嘅私隱度非常高,枱與枱之間有一定距離,適合靜靜地傾計食飯、拍拖約會。由於我同老公都係壽司發燒友,我哋兩個都點左Premium sushi platter, 當中包括10件手握壽司同手卷,每件壽司都各有特色。無論枱墊同餐具都非常有格調。前菜: 蒸蛋同沙律。蒸蛋十分出色,好滑好滑!我個人最喜歡坐吧枱,因為可以欣賞師傅嘅手藝。呢個北寄貝,無論口感同味道都同平時食嘅好唔同。一口咬落去,成個口都有充斥住好鮮甜嘅味道,好彈口好爽!特別推介秋刀魚,除咗好正我都唔識點形容。其實要食到靚嘅秋刀魚唔容易,如果唔小心處理得唔好就腥。Toro 肥美甘香,入口即溶。來自北海道嘅馬糞海膽拖羅手卷- 師傅一啲都唔吝嗇,食到底都仲有魚,紫菜好脆。甜品 - 椰子雪糕、餡餅總括嚟講呢餐我覺得超過90分!無論食物質素、環境、服務都超水準。下次會返嚟試吓食夜晚omakase! 😊😊😊
無論枱墊同餐具都非常有格調。
前菜: 蒸蛋同沙律。蒸蛋十分出色,好滑好滑!
我個人最喜歡坐吧枱,因為可以欣賞師傅嘅手藝。
Toro 肥美甘香,入口即溶。
來自北海道嘅馬糞海膽
拖羅手卷- 師傅一啲都唔吝嗇,食到底都仲有魚,紫菜好脆。
甜品 - 椰子雪糕、餡餅