2018-08-05 943 views
呢間餐廳非常之隱蔽,唔識去嘅話肯定會摸門釘。我同友人 L 兜兜轉轉行咗好耐先搵到佢個正門。門面望落似 Art Gallery 多個食嘢嘅地方。但一落到地庫層就即刻唔同晒。室內空間勁闊落唔系講笑。餐廳主打藝術美感度滿分嘅自創菜式,所以價錢方面會貴少少。貓耳粉黑啤燴牛面燒番茄 ❤️ ($118)評分:7.5/10.其實我又唔系真係好鍾意食酸味意粉 (?) 不過佢地呢款茄醬貓耳粉又整得幾容易入口。牛面同燒番茄食落都覺得新鮮,同埋冇乜太多調味料。成個意粉俾我好 fresh 嘅感覺。炒蝦 鷹嘴豆沙律酸種麵包 ❤️ ($95)評分:8/10.友人L 表示非常期待第一次食 hummus 😁 個 chickpeas 豆蓉的確係成份沙律嘅亮點 🤤 打得好幼細同香滑,豆味明顯。仲有其他好 organic 嘅食材,例如自家製嘅 sourdough 麵包,夾埋沙律菜、hummus 同蝦仁食豐富得嚟同時亦好 健康。一啲都唔 Heavy.白兔糖奶凍 ❤️ ($84)評分:7.5/10.呢款甜品係佢地嘅招牌菜。甜品設計得好細緻,賣相亦都的確同藝術品無異。有好似布丁咁嘅士多啤梨雪葩。同埋食落好清嘅蝶豆花果凍啫喱。奶凍嘅部分

貓耳粉黑啤燴牛面燒番茄 ❤️ ($118)
評分:7.5/10.
貓耳粉黑啤燴牛面燒番茄

炒蝦 鷹嘴豆沙律酸種麵包 ❤️ ($95)
評分:8/10.
炒蝦 鷹嘴豆沙律酸種麵包

白兔糖奶凍 ❤️ ($84)
評分:7.5/10.
呢款甜品係佢地嘅招牌菜。甜品設計得好細緻,賣相亦都的確同藝術品無異。有好似布丁咁嘅士多啤梨雪葩。同埋食落好清嘅蝶豆花果凍啫喱。奶凍嘅部分係咪真係白兔糖整就不得而知嘞~ 但賣呢個價錢嚟講份量就比較少,唔系話咁抵食。
白兔糖奶凍

貓耳粉黑啤燴牛面燒番茄