2024-03-14
📍近年不少傢俬店🪑都踩過界! 位於AIRSIDE的Relish Kitchen by ALOT面積達6000呎😻 將品牌設計風格融合係餐飲概念之中! 店內裝潢用色柔和簡約 木元素傢俱 配合高樓底 營造出滿滿的空間感😌 置身其中用餐體驗很OKAY很放鬆!🙋🏻♀️🌀 北海道帶子牛肝菌芝士忌廉汁意式雲吞Set Lunch配餐湯或沙律 是日餐湯係南瓜忌廉湯口感綿密帶點南瓜蓉!🤤意式雲吞少有地採用咗牛肝菌作內餡 牛肝菌磨成蓉後與芝士混合 再淋上芝士忌廉汁 口感更為濕潤~ 🌀 巴馬火腿三色芝士 配菠菜大啡菇意大利飯份量相當大 建議Share! 置中嘅菠菜大啡菇最令我驚喜❤️ 翠綠菠菜苗配搭芝士 釀於Juicy大啡菇中好好食~ 意大利飯夾雜住大量爽口菇菌粒 飯粒Creamy口感更為豐富😻🌀 紫菜芝士炸甜蕃薯條伴松露醬表面灑上紫菜同芝士碎的蕃薯條 炸得金黃酥脆 輕輕鬆鬆KO 完一整盤!🌀 士多啤梨吉士撻 賣相精緻得連心靈都覺得療癒🙈 蓋上輕紗般的士多啤梨顯得格外晶瑩剔透❤️幼 滑吉士內餡加入咗鹹甜焦糖脆餅增加變化 同香甜酸爽嘅士多啤梨配搭好平衡🌀 MOCHA (65% Dark Choco) & Reli
🌀 北海道帶子牛肝菌芝士忌廉汁意式雲吞
🌀 巴馬火腿三色芝士 配菠菜大啡菇意大利飯
🌀 紫菜芝士炸甜蕃薯條伴松露醬
🌀 士多啤梨吉士撻
🌀 MOCHA (65% Dark Choco) & Relish Rose
Relish Rose 結合咗紅茶同咖啡 細心品嚐會飲到兩種層次 咖啡略帶果香偏酸 餘韻明顯